header image

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Κάθε ομάδα υποχρεούται να προσκομίσει λίστα με τους συναδέλφους που θα συμμετέχουν, τουλάχιστον 10 ημερολογιακές ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η λίστα θα θεωρείται  από την ΟΤΟΕ και θα πρέπει να προσκομίζεται στους αγώνες μαζί με τα ατομικά δελτία ώστε να γίνεται αντιπαραβολή και οι παίκτες οι οποίοι δεν θα συμπεριλαμβάνονται σε αυτή δεν θα μπορούν να δηλωθούν. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

Έως τρεις (3) πρώην συνάδελφοι (συνταξιούχοι, άτομα που αποχώρησαν με εθελουσία κλπ)

Εν ενεργεία θεωρούνται οι συνάδελφοι - παίκτες που θα βρεθούν εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΟΚ σε ομάδες τοπικών κατηγοριών και έχουν παίξει έστω κι έναν αγώνα με την ομάδα τους. Για να μην θεωρούνται εν ενεργεία, πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση από την ΕΟΚ, ότι δεν έχουν αγωνιστεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Την βεβαίωση αυτή χορηγούν οι ομάδες που αγωνίζονται. Εάν κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος αγωνιστούν θα θεωρηθούν εν ενεργεία.

Συνάδελφοι παίκτες εγγεγραμμένοι σε ομάδες που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες, δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Εθνικές κατηγορίες είναι οι Α1 ,Α2,Β Εθνική Κατηγορία και Γ Εθνική Κατηγορία.

Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει όσους εν ενεργεία συναδέλφους παίκτες θέλει για το πρωτάθλημα, όμως σε κάθε φύλο αγώνα μπορεί να δηλώνει μέχρι δύο (2).

Κατάσταση με τους εν ενεργεία παίκτες θα δοθεί στους υπευθύνους των ομάδων, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Στα φύλα αγώνα οι συνάδελφοι – παίκτες που δηλώνονται πρέπει να περιλαμβάνονται στην λίστα των παικτών που έχει υποβάλλει η ομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Μεταβολές στη λίστα μπορούν να γίνουν μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Για κάθε παίκτη πρέπει να υπάρχει ατομικό δελτίο εργαζομένου αθλητή της ΟΤΟΕ, σφραγισμένο από την γραμματεία αθλητισμού, θεωρημένο από γιατρό και πλαστικοποιημένο.

Σε περίπτωση που συνάδελφος - παίκτης χτυπήσει ή φερθεί απρεπώς προς τον διαιτητή ή κριτή αγώνα και αναφερθεί στο φύλο αγώνα, ο παίκτης θα τιμωρείται με αποβολή από το υπόλοιπο πρωτάθλημα, η ομάδα του θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα τιμωρείται με αφαίρεση άλλων δύο (2) βαθμών. Εάν αναφερθεί τέτοια απρεπής συμπεριφορά και από τις δύο ομάδες, τιμωρούνται και οι δύο ομάδες. Για όλα τα υπόλοιπα ισχύουν οι κανόνες της ΕΟΚ.