header image

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΟΤΟΕ 2014

14/01/2014

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε. 2014



ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ


Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις (4) ομίλους. Θα παίξουν ένα παιχνίδι με κάθε ομάδα του ομίλου.

Η νικήτρια ομάδα παίρνει δύο (2) βαθμούς και η ηττημένη έναν (1). Από κάθε όμιλο προκρίνονται στα προημιτελικά οι δύο πρώτες ομάδες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράει το μεταξύ τους αποτέλεσμα.

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μετράνε πρώτα τα μεταξύ τους αποτελέσματα. Δεύτερο η διαφορά πόντων στα μεταξύ τους αποτελέσματα. Τρίτο η διαφορά πόντων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου.

Εάν δύο από τις τρείς ομάδες ισοβαθμούν και μετά από αυτό ξαναμετράει ο αγώνας μεταξύ τους.

Στην τριπλή ισοβαθμία εάν ισχύει το πρώτο έχουμε κατάταξη. Ένα όχι πάμε στο δεύτερο, εάν ισχύει έχουμε κατάταξη κ.ο.κ.

(Π.χ. έχουμε σε ένα όμιλο τέσσερις ομάδες Α, Β, Γ και Δ και έχουν φέρει τα εξής αποτελέσματα: Α - Β 53-43, Α - Γ 47-50, Α - Δ 47-27, Β - Γ 59-47, Β - Δ 68-36 και Γ - Δ 74-52.

Η βαθμολογία θα είναι Α 5 βαθμούς 147-120 (+27), Β 5 βαθμούς 170-136 (+34), Γ 5 βαθμούς 171-158 (+13) και Δ 3 βαθμούς 115-189 (-74).

Τερματίζουν με αυτή τη σειρά γιατί Α, Β και Γ έχουν στα μεταξύ τους από μία νίκη δηλαδή 3 βαθμούς ο καθένας. Αυτό δεν δίνει προβάδισμα σε κανέναν. Πάμε στο δεύτερο κριτήριο. Στα μεταξύ τους αποτελέσματα ο Α έχει +10 πόντους με το Β και -3 με το Γ δηλαδή +10-3=+7 ο Β -10 με τον Α και +12 με τον Γ, δηλαδή -10+12=+2 και ο Γ +3 με τον Α και -12 με τον Β δηλαδή +3-12=-9.

Με αυτό το κριτήριο έχουμε και την τελική κατάταξη 1ος ο Α, 2ος ο Β και 3ος ο Γ)

Επικεφαλής των ομίλων μπαίνουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις 4 πρώτες θέσεις την προηγούμενη χρονιά. Οι τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στα προημιτελικά της προηγούμενης χρονιάς τοποθετούνται με κλήρωση σα δεύτερες σε κάθε όμιλο. Οι υπόλοιπες ομάδες συμπληρώνουν με κλήρωση τους ομίλους.

Στα προημιτελικά θα διασταυρωθούν οι πρώτες ομάδες των ομίλων με τις δεύτερες με κλήρωση μεταξύ των ομίλων που θα διασταυρωθούν. Με τον ίδιο τρόπο θα διασταυρωθούν οι νικητές των προημιτελικών στα ημιτελικά. Οι κληρώσεις αυτές θα προηγηθούν της κλήρωσης των ομίλων.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Σε ημερομηνία που θα οριστεί πρέπει να προσκομιστεί λίστα με τους συναδέλφους που συμμετέχουν σε κάθε ομάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι συνάδελφοι που εργάζονται στην τράπεζα, οι συνάδελφοι που εργάζονται σε θυγατρικές και έως τρεις (3) πρώην συνάδελφοι (συνταξιούχοι, άτομα που έφυγαν με εθελούσια κλπ).

Εν ενεργεία θεωρούνται οι συνάδελφοι παίκτες που θα βρεθούν εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΕΟΚ σε ομάδες τοπικών κατηγοριών. Συνάδελφοι παίκτες εγγεγραμμένοι σε ομάδες που αγωνίζονται σε Εθνικές κατηγορίες δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Εθνικές κατηγορίες είναι οι Α1, Α2, Β Εθνική και Γ Εθνική.

Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει όσους εν ενεργεία συναδέλφους παίκτες θέλει για το πρωτάθλημα. Σε κάθε φύλλο αγώνα όμως μπορεί να δηλώνει μέχρι δύο (2). Κατάσταση με τους εν ενεργεία παίκτες θα δοθεί στους υπεύθυνους των ομάδων, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στα φύλλα αγώνα οι συνάδελφοι παίκτες που δηλώνονται, πρέπει να περιλαμβάνονται στην λίστα των παικτών που έχει υποβάλλει η ομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Μεταβολές στη λίστα μπορούν να γίνουν μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που συνάδελφος παίκτης χτυπήσει ή φερθεί απρεπώς προς διαιτητή ή κριτή αγώνα και αναφερθεί στο φύλλο αγώνα ο παίκτης θα τιμωρείται με αποβολή από το υπόλοιπο πρωτάθλημα και η ομάδα του θα μηδενίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι και θα τιμωρείται με αφαίρεση άλλων δύο (2) βαθμών.

Εννοείται ότι εάν και από τις δύο ομάδες αναφερθεί τέτοιο γεγονός τιμωρούνται και οι δύο.

Για όλα τα υπόλοιπα ισχύουν οι κανόνες της ΕΟΚ.